شاهین جوانمردی، قائم‌مقام و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت فناپ‌تک، در گفت‌وگویی با راه پرداخت موانع تولید سخت‌افزار در ایران را بررسی و تأکید کرد که عدم دسترسی کافی به دانش فنی و نبود حمایت‌های انگیزشی از مهم‌ترین دلایل عقب‌ماندگی ایران در این صنعت است.

درحالی‌که در میان برخی کشورها رقابت برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال به عنوان پایه اقتصاد دیجیتال شدت گرفته است؛ اما ایران همچنان با چالش‌های بنیادی زیرساخت دیجیتال دست‌وپنجه نرم می‌کند. از کمبود دانش فنی و تخصص‌های موردنیاز گرفته تا نبود زیرساخت‌های کافی و مشوق‌های دولت که این عوامل موجب شده است بسیاری از شرکت‌ها به‌جای سرمایه‌گذاری در تولید زیرساخت‌های دیجیتال، به واردات از کشورهای دیگر روی بیاورند.

دستیابی به خودکفایی در تولید سخت‌افزار، بدون برنامه‌ریزی و حمایت ممکن نیست

شاهین جوانمردی، قائم‌مقام و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت فناپ‌تک معتقد است که عبور از این موانع و رسیدن به خودکفایی در تولید سخت‌افزار نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت، اعطای تسهیلات و تقویت زیرساخت‌های تخصصی است تا انگیزه لازم برای شرکت‌ها جهت ورود به تولیدات سخت‌افزاری فراهم شود.

شاهین جوانمردی با اشاره به فاصله زیاد ایران با کشورهای پیشرو در تولید سخت‌افزار، اظهار داشت:«دستیابی به دانش تولید سخت‌افزار در ایران فاصله زیادی با استانداردهای بین‌المللی دارد؛ و باتوجه‌به سرعت تغییرات در این حوزه فاصله ما هر روز در حال افزایش است.»

فرآیند طولانی تولید داخلی، شرکت‌ها را به سوی واردات سوق می‌دهد

قائم‌مقام و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت فناپ‌تک در ادامه با اشاره به مشکلات مرتبط با واردات، بیان کرد که پیچیدگی‌های موجود در فرایند واردات نیز نتوانسته شرکت‌ها را به سمت تولید داخلی سوق دهد.

او در ادامه توضیح داد: «هرچند واردات در شرایط کنونی کار پیچیده‌ای است، اما شرکت‌ها همچنان ترجیح می‌دهند سخت‌افزار را وارد کنند تا آنکه زمان و سرمایه خود را صرف طراحی و تولید داخلی کنند. طراحی و تولید سخت‌افزار فرایندی زمان‌بر است و شرکت‌ها به دنبال آن هستند که سریع‌تر به محصول نهایی برسند، لذا واردات را انتخاب می‌کنند.»

نبود مشوق‌های دولتی برای تولید سخت افزار

جوانمردی با انتقاد از نبود مشوق‌های کافی برای تولید سخت‌افزار در کشور بیان کرد درحالی‌که تیراژ مناسب تولید یکی از پارامترهای اصلی در رقابت است موانع صادراتی کار را برای تولیدکنندگان سخت‌تر کرده است .

وی افزود: «دولت تاکنون مزیت ویژه‌ای ایجاد نکرده است که شرکت‌ها را به سرمایه‌گذاری در این حوزه تشویق کند. این امر باعث شده تا بسیاری از شرکت‌ها به‌جای توسعه تولید داخلی، به واردات سخت‌افزار روی‌آورند.»

او همچنین تأکید کرد که ممنوعیت واردات برخی کالاها به‌عنوان راه‌حلی سریع برای حل این مشکل مناسب نیست و ممکن است منجر به تضعیف زیرساخت‌های فناوری کشور شود.

جوانمردی ادامه داد: «ممنوع کردن واردات راه‌حل مناسبی برای رفع موانع تولید سخت‌افزار نیست، بلکه نیازمند برنامه‌ای چندساله هستیم که با تنظیم تعرفه‌ها آغاز شود. اگر واردات ممنوع شود و هیچ جایگزین داخلی برای تأمین این کالاها وجود نداشته باشد، زیرساخت‌های کشور آسیب می‌بینند.»

شاهین جوانمردی در پایان توصیه کرد که دولت باید با اعطای تسهیلات مناسب و ایجاد مشوق‌های مختلف، شرکت‌ها را به تولید سخت‌افزار در ایران تشویق کند و زیرساخت‌های لازم برای توسعه این حوزه را تقویت کند.

در همین زمینه اولین دوره رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان سخت‌افزار و کالاهای دیجیتال، خرده‌فروش‌ها و برندهای معتبر کشور شناخته می‌شود. این رویداد به همت کارخانه نوآوری رسانه، در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران و از ساعت ۱۴ تا ۲۰ برگزار خواهد شد.

هدف از برگزاری این رویداد، بررسی مسیرهای توسعه زیرساخت سخت‌افزاری اقتصاد دیجیتال ایران، تحلیل کارنامه اکوسیستم سخت‌افزار در یک دهه گذشته و همچنین چالش‌های تنظیم‌گری صنعت و تأثیر آن بر رشد اقتصاد دیجیتال است.

علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند برای ثبت‌نام از طریق این لینک اقدام کنند.

راه پرداخت – رسانه فناوری‌های مالی ایران

​راه پرداخت Read More 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *